8:00 - 20:00

Кошик порожній!

І пневматичні, і гідравлічні обприскувачі є механічними (тобто як «мотор» в них використовуються м'язи садівника або городника). 
  • 19 березня 2019 20:24:52
  • Відгуків: 0
Ви вже наварили на рік вперед варення та джему, закатали десятки банок з компотом та соком, перепробували всі рецепти пирогів та млинців з яблучними інгредієнтами, а запаси свіжих плодів усі не закінчуються? Тоді найкращий вихід із ситуації - приготувати сухофрукти. 
  • 11 березня 2019 21:40:59
  • Відгуків: 0
Наближаються теплі дні, а разом з ними - традиційні садово-городні роботи. 
  • 04 березня 2019 22:21:03
  • Відгуків: 0

Пневматичний або гідравлічний обприскувач, у чому відмінності

  • 19 березня 2019 20:24:52
  • Відгуки:0
  • Переглядів: 17820
  • 0

І пневматичні, і гідравлічні обприскувачі є механічними (тобто як «мотор» в них використовуються м'язи садівника або городника). Вони традиційно є найпоширенішими видами побутових обприскувачів і найчастіше використовують у невеликих присадибних господарствах та на дачах.

І ті, й інші не дорогі, досить зручні та надійні. А для того, щоб визначитися, який обприскувач краще саме для Вашого саду чи городу, варто розібратися як ці обприскувачі влаштовані та в чому принципові між ними відмінності. І вже тоді вибирати параметри, які будуть для Вас прийнятні або навпаки.

Особливості пневматичного обприскувача

Перед початком роботи в саду або городі з пневматичним (або помповим) обприскувачем у місткість із робочою рідиною за допомогою насоса (помпи) накачується повітря. Коли тиск повітря досягає встановленої величини, пневматичний обприскувач готовий до використання. Працюватиме він доти, доки тиск знову не спаде. І так — нескінченна кількість разів. 

Пневматический опрыскиватель Foresta

Моделі цього виду представлені дуже великою різноманітністю:

  1. Об'ємів від 1,5 до 10 л;
  2. Способів носіння (ручні, наплічні, ранцеві);
  3. Конструктивних рішень (розпилювальний механізм може кріпитися як на корпусі бака, так і з'єднуватися з ним за допомогою гнучкого шланга та телескопічної вудки).

Пневматичний обприскувач дуже зручний:

  1. При роботі на дуже малих площах (наприклад, обробка розсади, маленької клумби або городу на балконі/підвіконні);
  2. При роботі в умовах, де суттєво обмежена мобільність (найпростіший приклад – побутові теплиці);
  3. Великим асортиментом доступних обсягів та конструктивною різноманітністю.

Основне обмеження пневматичного обприскувача криється в самому принципі його роботи - нагнітати тиск можна тільки тоді, коли пристрій стоїть твердою горизонтальною поверхнею. Наплічний або ранцевий доведеться знімати для кожного підкачування.

Особливості гідравлічного обприскувача

При роботі гідравлічного обприскувача повітря «накачується» у вбудованій колбі за допомогою спеціальної ручки-важеля. Робити це можна будь-якої миті не відриваючись від виконання основної роботи. А якщо точніше, робити це потрібно постійно. Залежно від інтенсивності розпилення відрізняється лише частота «хитань».

Гідравлічні обприскувачі представлені середньо-великими обсягами від 10 до 20 л. Бувають лише ранцевими (цей спосіб перенесення має на увазі жорстку фіксацію приладу, а це необхідно для зручності «хитання»).У комплекті, як правило, бак, гнучкий шланг, телескопічний брандспойт та розпилювальна насадка.


Гидравлический опрыскиватель

Гідравлічний розпилювач дуже зручний:

  1. На досить великих відкритих площах, де потрібна рівномірна однотипна обробка;
  2. На ділянках, де висота рослин нижче за рівень робочого важеля.

Можуть виникати незручності:

  1. У місцях з обмеженою мобільністю (невеликі теплиці);
  2. При обробці ділянок із густими високими насадженнями.

Гідравлічні обприскувачі часто позиціонуються як безпечніші порівняно з пневматичними. У них виключається можливість розриву робочої місткості від надмірно нагніченого тиску, оскільки механізм підкачування стиснутого повітря (насос) конструктивно відділений від місткості з робочим розчином.

Насправді ймовірність розриву пневматичного обприскувача також прагне нуля – у всіх сучасних моделях передбачені клапани для автоматичного стравлювання надлишкового тиску.

Обидва види відрізняються невеликою дальністю розпилення, тому для роботи в середньорослому і високорослому саду варто брати моделі з подовженою телескопічною трубкою.

В цілому ж вибір тієї чи іншої конструкції безпосередньо залежить від площі ділянки саду або городу, що обробляється. На малих ділянках ефективніший помповий, на великих – гідравлічний.

Сподіваємося, що наші поради допоможуть Вам визначитися та вибрати найкращий розпилювач для Вашого саду та городу. Ідеалу не існує, а найкращий обприскувач – той, який підходить для Ваших умов.

 
 
Залишити відгук  ↓
 
Ще ніхто не залишив відгуків.