8:00 - 20:00

Кошик порожній!

І пневматичні, і гідравлічні обприскувачі є механічними (тобто як «мотор» в них використовуються м'язи садівника або городника). 
  • 19 березня 2019 20:24:52
  • Відгуків: 0
Ви вже наварили на рік вперед варення та джему, закатали десятки банок з компотом та соком, перепробували всі рецепти пирогів та млинців з яблучними інгредієнтами, а запаси свіжих плодів усі не закінчуються? Тоді найкращий вихід із ситуації - приготувати сухофрукти. 
  • 11 березня 2019 21:40:59
  • Відгуків: 0
Наближаються теплі дні, а разом з ними - традиційні садово-городні роботи. 
  • 04 березня 2019 22:21:03
  • Відгуків: 0

Приготування пастили в сушарці для овочів та фруктів

  • 03 лютого 2019 22:28:28
  • Відгуки:0
  • Переглядів: 9767
  • 0

Пастила - це свого роду зимова заготівля, незаслужено забутий старовинний спосіб запасатися про запас дарами літа. Ці неймовірно смачні й разом з тим корисні ласощі мають яскраво виражений фруктовий смак і ніжну консистенцію. Як основна сировина зазвичай беруться яблука, але може також використовуватися полуниця, абрикос, слива, персик, виноград та інші фрукти та ягоди.

Деякі талановиті господині примудряються готувати цю страву навіть з овочів – помідорів, кабачків та інше. А добавки у вигляді горішків, маку, насіння кунжуту, льону, кардамону чи кориці дають можливість відчути досконалість смаку.

До її складу входять лише натуральні інгредієнти, і тому таке частування буде дуже корисним практично всім. Воно здатне підіймати настрій, і при цьому може бути чудовим десертом для тих, хто стежить за своєю фігурою. Крім цього, пастила забезпечує організм безліччю вітамінів та корисних мікроелементів. Дітям же такі ласощі безперечно сподобаються, оскільки за своєю структурою пастила трохи схожа на мармелад чи популярні нині «тягучки», а дітлахи найбільше на світі люблять жувати всякі подібні ласощі.

Як приготувати пастилу

Якщо літній урожай порадував вас своїм достатком, і ви не знаєте, куди подіти запаси яблук чи інших фруктів, ви можете спробувати зробити пастилу. У сучасних умовах цей процес є цілком доступним для будь-якої господині. Найбільш підхожим варіантом розв'язання задачі буде приготування пастили у сушарці. Власники електросушарки Беломо 8360.01 зможуть легко зробити це, тому що дана модель передбачає наявність спеціального піддона, де сушиться пастила.

Для приготування цих ласощів беруться будь-які ягоди та фрукти, у тому числі й екзотичні. Особливо смачною пастилу виходить із поєднання кількох різновидів продуктів. Оскільки більшість фруктів має здатність швидко окислюватися, їх бажано запікати заздалегідь, після чого охолодити й перемолоти в пюре. Жорстку шкірку потрібно обов'язково очищати.

Якщо пюре вийшло рідким, то зайву рідину необхідно зцідити. Можна також проварити трохи масу на вогні, щоб забрати непотрібну вологу. При цьому варто запам'ятати, що час сушіння пастили безпосередньо залежить від кількості соку у фруктах – чим його більше, тим тривалішим буде період висушування. У середньому він триває від 12 до 18 години в електросушарці при 60 градусах.

Надалі приготування пастили здійснюється так:

  1. У пюре потрібно додати передбачені рецептом компоненти та ретельно перемішати;
  2. Піддон електросушарки змащується рослинною олією, щоб уникнути прилипання готового продукту до його стінок і дна;
  3. Маса акуратно розгладжується ложкою по підготовленій місткості так, щоб по краях шар вийшов трохи товще, ніж у центрі;
  4. На одну порцію потрібно брати не більше двох склянок пюре;
  5. Поставити лоток на сітчастий піддон електросушарки та включити апарат;
  6. У процесі сушіння не потрібно пересувати пристрій;
  7. Готовою пастила вважається тоді, коли вона перестає липнути у центрі лотка;
  8. Знімати ласощі потрібно в теплому вигляді, після чого пастила згортається в трубочку і (якщо встигнете, поки її не з'їла сім'я), пакується в харчову плівку або складається в скляну банку і вакуумуємо системою Вакс.

Співвідношення інгредієнтів, що входять до пастили, може змінюватись в залежності від смаків споживачів. Насправді рецептів цих ласощів безліч, і кожна господиня знає невеликі хитрощі його приготування. У фруктове пюре якщо є бажання додають цукор або мед, а іноді навіть яєчний білок - для того, щоб надати готовій страві білий колір.

Готову пастилу рекомендовано зберігати у прохолодному місці. Вона стане чудовою альтернативою цукеркам у тому випадку, якщо батьки не хочуть відмовляти дитині в солодощах і шукають альтернативу цукеркам, напханим «хімією».

Спробувавши один раз ці легкі у приготуванні ласощі, ви неодмінно захочете збільшити масштаби виробництва. Тому вам обов'язково знадобляться додаткові піддони для пастили. І ось тут на допомогу прийде наш інтернет-магазин, в якому ви легко зможете придбати такий товар із якісної харчової пластмаси.

 
 
Залишити відгук  ↓
 
Ще ніхто не залишив відгуків.