8:00 - 20:00

Кошик порожній!

І пневматичні, і гідравлічні обприскувачі є механічними (тобто як «мотор» в них використовуються м'язи садівника або городника). 
  • 19 березня 2019 20:24:52
  • Відгуків: 0
Ви вже наварили на рік вперед варення та джему, закатали десятки банок з компотом та соком, перепробували всі рецепти пирогів та млинців з яблучними інгредієнтами, а запаси свіжих плодів усі не закінчуються? Тоді найкращий вихід із ситуації - приготувати сухофрукти. 
  • 11 березня 2019 21:40:59
  • Відгуків: 0
Наближаються теплі дні, а разом з ними - традиційні садово-городні роботи. 
  • 04 березня 2019 22:21:03
  • Відгуків: 0

Як краще вибрати обприскувач

  • 04 березня 2019 22:21:03
  • Відгуки:0
  • Переглядів: 3635
  • 0

Наближаються теплі дні, а разом з ними - традиційні садово-городні роботи. Саме час до них підготуватися і купити необхідну техніку. Питання як вибрати обприскувач стає особливо актуальним. Адже якщо у дворі є хоч кілька плодових дерев та кущів, без цього пристрою весняні роботи уявити неможливо.

Ринок сільськогосподарського інвентарю просто перенасичений пропозицією. Багато компаній, що добре зарекомендували себе (Forte, Sadko, Леміра, Grunhelm, Marolex та ін.) пропонують найширший вибір моделей різних цінових категорій. Від достатку просто очі розбігаються! А треба вибрати лише один. Той, з яким Вам комфортно працюватиме. 

Адже від того який обприскувач вибрати для саду та городу залежатиме не лише ефективність Вашої роботи та Ваш майбутній урожай. Але й Ваше самопочуття та настрій. А робота у задоволення – це найголовніше!

Можливість вибрати ціну та компанію-виробника залишимо на Ваш розсуд. А технічний бік питання «який обприскувач краще: акумуляторний, бензиновий чи ручний» розглянемо докладно.

Опрыскиватели

Види обприскувачів

Для того, щоб разом розібратися в тому, який обприскувач вибрати для саду та городу, потрібно зрозуміти, які вони бувають. На вигляд використовуваного «двигуна» обприскувачі поділяються на:

  1. Ручні;
  2. Електричні;
  3. Мотообприскувачі (з бензиновим двигуном).

Ознайомимося з кожним видом окремо.

Ручний оприскувач

Ця категорія відрізняється різноманітністю обсягів та конструкцій. Підходять для найменших ділянок. При цьому вимагають максимальних фізичних зусиль. Варіант для «неледачих».

Для подальшого розбору переваг та недоліків ручного обприскувача та розуміння як вибрати обприскувач під Ваші цілі доцільно розділити їх за типом носіння. Ручні обприскувачі представлені категоріями:

  1. Ручний;
  2. Наплічний;
  3. Ранцевий.

Ручний обприскувач. Під час використання утримується безпосередньо в руці/руках. Бувають помпового (пульверизатори) та помпового типу. Складається з місткості та розпилювального механізму. Стандартна місткість: 0,5-2 літри.

Якщо у Вас досить великі грядки, не треба вибирати ручний обприскувач великого розміру, сподіваючись, що так доведеться робити менше перезарядок. Тримати ємність більше 1,5 л у руці на вазі і проводити обприскування важко. Краще відразу перейти на більш «дорослі» модифікації.

Вибрати такий тип варто для:

  1. Городу на підвіконні;
  2. Городу на балконі;домашньої теплиці (там важко маневрувати);
  3. Домашньої теплиці (там важко маневрувати);
  4. Грядочок та городу маленької площі;
  5. Точкової обробки культур при виявленні хвороб та шкідників.

Наплічний обприскувач. Носиться через одне плече. Як правило, бувають помпового та пневматичного типу. Складається з місткості, гнучкого сполучного шланга, розпилювальної трубки та розпилювальної насадки. Стандартна місткість 3-8 літрів.


Ручной опрыскиватель Фореста

Не варто купувати апарати занадто великого обсягу - такий тип носіння при зайвій вазі створює додаткове навантаження на хребет.

Перш ніж купити, зверніть увагу на шлейку. Вона має бути широкою, м'якою і не вбирати вологу.

Дану конструкцію зручніше одягати та знімати самостійно, якщо порівнювати з ранцевою. Це може виявитися важливим для людей похилого віку та людей з обмеженою рухливістю.

Вибрати цей вид доцільно для:

  1. Грядок та городу невеликого розміру;
  2. Маленького саду, що складається з кущів та карликових дерев;
  3. Локального обприскування у разі захворювань та шкідників;
  4. Людей, яким складно одягати ранцеві обприскувачі.


Ранцевий обприскувач. Носиться за спиною на двох плечах. Це найпопулярніший тип носіння для моделей середнього літражу, тому що створює найменше навантаження на хребет. Бувають помпового та важільного типу. Складається з бака, гнучкого гумового шланга, розпилювальної (телескопічної або звичайної) трубки та розпилювальної насадки. Звичайний об'єм 10-16 літрів. Моделі ранцевого носіння з механізмом важеля більш зручні, тому що для підкачування їх не потрібно знімати зі спини.

Якщо Ви не маєте сили Геракла або маєте проблеми зі спиною, не вибирайте великі літражі – носити важкі ранці досить легко, а ось самостійно знімати-одягати може бути дуже складно, аж до різних розтягувань та затискан

У таких модифікацій, як правило, знімні лямки. Перед тим як купити обприскувач ранцевий і перед початком використання обов'язково переконайтеся в надійності механізму кріплення шлейок (особливо у дуже дешевих виробів). Закинути 10-20 літровий ранець на спину і зрозуміти, що відстебнулася лямка, на якій він тримається - задоволення нижче середнього. Апарат може розбитися.

Ранцевый опрыскиватель Лемира на 12 литров



Вибирайте пристрої з широкими, ортопедичними шлейками із синтетичного матеріалу, які не впиваються в плечі.

Завдяки більш зручній та місткій конструкції працювати з ранцевими ручними обприскувачами можна довше, а значить, вони дозволяють обробляти більші ділянки, ніж наплічні. Вибрати їх доцільно для:

  1. Грядок та городу невеликої та середньої величини;
  2. Невеликого саду у складі якого кущі та низькорослі дерева;
  3. Місцевої обробки рослин при виявленні хвороб та шкідників.

Електричний обприскувач (він же акумуляторний)

Електричний обприскувач (він же акумуляторний)Обприскувачі, що працюють від акумуляторної батареї (акумуляторні), зазвичай виробляються в сегменті середніх об'ємів - 12-18 літрів.

Акумуляторні моделі мають вищий ніж ручний робочий тиск, що дозволяє якісніше проводити обробку на більшій відстані від оператора.

Прості у використанні і не потребують додаткових зусиль – найважчу роботу виконує вбудований електричний мотор. Відповідний варіант для людей, які не звикли до постійних фізичних навантажень.

опрыскиватель аккумуляторный Форте


Акумуляторний обприскувач включає: бак, еластичний з'єднувальний шланг, трубу розпилювання і насадку (одну або кілька) для розпилення.

Запитуючи питання як вибрати акумуляторний обприскувач з переліку критеріїв відразу ж варто викинути спосіб носіння - тут все однозначно - переважна більшість акумуляторних обприскувачів ранцеві.

Сконцентруватися варто на таких показниках як:

  1. Розмір бака;
  2. Власна вага пристрою;
  3. Ергономічність шлейок;
  4. Наявність телескопічної трубки;
  5. Кількість насадок чи режимів розпилення.

Проста логіка нагадує, що чим більше ділянка, тим більше потрібний бак. І маючи справу з акумуляторними обприскувачами боротися зі спокусою «великого бака» стає ще важче – адже його навіть підкачувати не доведеться, знай собі носи. Але не все так прямолінійно. Не забувайте про попередження вище і виявіть стійкість: орієнтуйтеся не на те «скільки можна обприскати», а на те «скільки зможете самостійно підняти». Без шкоди здоров'ю.

Чим більший обсяг бака, тим важливіше вибрати пристрій із поясним фіксатором – він допоможе рівномірніше розподілити навантаження на спину в процесі роботи та зменшить втому.

Важливо, щоб шлейки були із синтетичного матеріалу – вони не вбирають вологу, а якщо намокають, то дуже швидко сохнуть. Це забезпечить комфортні умови роботи. Адже розчини для обробки саду та городу робляться на воді та лямки майже завжди намокають – мокрі та довго не висихають, вони створюють відчуття дискомфорту. Особливо у прохолодну погоду.

Якщо у Вас хоч раз виникало питання, як правильно вибрати обприскувач для дерев, то відразу відповідаємо: при виборі для Вас важлива наявність у комплекті довгої телескопічної трубки. З нею Ви зможете повноцінно обробляти досить високі крони. Її можна докупити окремо. Але навіщо докладати зусиль для пошуку, якщо простіше відразу вибрати конструкцію.

Вибрати акумуляторний обприскувач зручно для:

  1. Грядок та городу середніх розмірів;
  2. Невеликого саду в якому є низько- та середньорослі дерева;
  3. Сезонної обробки від шкідників та захворювань.

Мотообприскувач

Це найпотужніший і багатофункціональний пристрій, що належать до розряду професійної та напівпрофесійної техніки. Завдяки високому робочому тиску дозволяє обприскувати об'єкти на великій відстані від оператора. Як у горизонтальній, так і у вертикальній площині. Має додаткові функції, що настроюються (наприклад, такий корисний як регулювання тиску).

Бензиновый опрыскиватель


Мотообприскувач підходить для:

  1. Великої ділянки:
  2. Саду із середньо- та високорослими деревами.

У аматорських та малих фермерських господарствах використовуються у двох видах:

  1. Ранцеві;
  2. Колісні.

Ранцевий мотообприскувач представляє середні літражі – від 14-25 л, колісний – великі, до 80 л.

Відповідаючи на запитання «який обприскувач вибрати для саду городу?», виходити потрібно з розмірів ділянки та його «прохідності». А також з бажання ставитись до садової техніки «професійно».

Якщо плануєте придбання колісного мотообприскувача, попередньо подбайте про під'їзні шляхи до ділянок для обробки. На доріжках і рівній дернині коліщатка пересуваються досить спритно, а в ріллі і бездоріжжя вони загрузнуть. Вручну перетягувати 90-100 кілограмову установку по пухкому ґрунту не кожному під силу. Якщо можливості прокласти доріжки немає, краще вибрати мобільний ранцевий варіант.

Техніку з бензиновим двигуном так просто, як електричну, у госпблок на зиму не закинеш. Вона потребує «консервації». Перед зберіганням необхідно зливати паливо та проводити профілактичне чищення за інструкцією. Інакше навесні може і не завестися. Чи готові Ви до таких клопотів? А чи любите Ви запах бензину?

Сподіваємося, що прочитання цієї статті допомогло Вам відповісти на запитання «Який обприскувач краще вибрати: акумуляторний, бензиновий чи ручний» САМЕ ДЛЯ ВАС. Бо універсальної рекомендації не було, так і немає. А правильна відповідь: та, яка найбільше підходить для Ваших умов, можливостей та поточних потреб.

 
 
Залишити відгук  ↓
 
Ще ніхто не залишив відгуків.