8:00 - 20:00

Кошик порожній!

І пневматичні, і гідравлічні обприскувачі є механічними (тобто як «мотор» в них використовуються м'язи садівника або городника). 
  • 19 березня 2019 20:24:52
  • Відгуків: 0
Ви вже наварили на рік вперед варення та джему, закатали десятки банок з компотом та соком, перепробували всі рецепти пирогів та млинців з яблучними інгредієнтами, а запаси свіжих плодів усі не закінчуються? Тоді найкращий вихід із ситуації - приготувати сухофрукти. 
  • 11 березня 2019 21:40:59
  • Відгуків: 0
Наближаються теплі дні, а разом з ними - традиційні садово-городні роботи. 
  • 04 березня 2019 22:21:03
  • Відгуків: 0

Як вибрати ІЧ обігрівач для дому?

  • 21 листопада 2018 21:23:51
  • Відгуки:0
  • Переглядів: 1347
  • 0

Інфрачервоні обігрівачі – це сучасні прилади, що виробляють теплову енергію за допомогою інфрачервоного випромінювання та віддають її у навколишнє середовище. Різні поверхні в приміщенні поглинають енергію випромінювання перетворюючи її на теплову, нагріваються і потім передають тепло безпосередньо повітрю.

Зміст
За допомогою цього виду обігрівачів можна опалювати приміщення різної площі. Інфрачервоний обігрівач значно підвищує рівень комфорту в житлі взимку і не впливає негативно на живі організми. Перед придбанням даного опалювального приладу варто спочатку розібратися в питанні - як вибрати інфрачервоний обігрівач для будинку.

Принцип роботи інфрачервоного обігрівача

Принцип дії приладів опалення нагадує функціонування небесного світила. Тому, щоб уявити, як працює інфрачервоний обігрівач, потрібно звернути увагу на принцип дії сонячної енергії. Обігрівач випромінює енергію у вигляді інфрачервоних променів, що поглинається стінами, підлогою, предметами домашнього інтер'єру.

Від подібного випромінювання відбувається нагрівання твердих предметів, всього довкола і навіть людської шкіри, а потім здійснюється передача тепла в навколишнє середовище. Таким чином, забезпечується рівномірний розподіл тепла по всій площі приміщення. Як видно з вище поданих слів, принцип роботи ІЧ обігрівача досить простий.

принцип инфракрасного обогревателя


Основою подібних опалювальних приладів є електричний нагрівальний елемент, що випромінює хвилі в ІЧ діапазоні. Інфрачервоним називається електромагнітне випромінювання у видимому, червоному спектрі та короткохвильовому радіовипромінюванні. Подібні промені здатні забезпечити тепловою енергією різні типи приміщень (у будинку, квартирі, на дачній ділянці тощо).

Види інфрачервоних обігрівачів

На сучасному споживчому ринку представлені такі типи інфрачервоних обігрівачів за способом кріплення та встановлення:

  1. Стельові;
  2. Настінні;
  3. Підлогові.

Стельові обігрівачі не займають зайвого простору, крім цього, промені не зустрічають перешкод і рівномірно охоплюють весь внутрішній простір. Даний вид опалювальних приладів здебільшого оснащений терморегуляторами, які монтуються окремо і керування ними здійснюється за допомогою дистанційного пульта.

Інфрачервоний обігрівач настінного типу найкраще монтувати у просторих приміщеннях із невеликою кількістю предметів інтер'єру. Таким чином ІЧ промені зможуть охопити більше поверхонь, наприклад, підлогу та стіни протилежної сторони.

настенный инфракрасный обогреватель ufo

Найкращим варіантом у плані мобільності можна вважати підлоговий інфрачервоний обігрівач, який встановлюють у приміщеннях житлового та нежитлового типів.

Крім всього вище представлену ефективність ІЧ обігрівачів також визначається згідно з видом нагрівального елемента. Нагрівальні пластини, що випромінюють хвилі бувають наступних типів:

  1. Алюмінієва з теном - випромінює хвилі від 6 до 100 мкм, нагрівається до 100 градусів за Цельсієм;
  2. Карбонова - розміщується усередині скляної вакуумної трубки, довжина випромінювання до 100 мкм, температура нагрівання – 120 градусів;
  3. Мікатермічна – багатошарова пластина із сіткою з металу, температура не більше 90 градусів.

Як правильно встановити інфрачервоний обігрівач?

Перед тим, як вибрати пристрій для обігріву кімнати, необхідно визначитися з потрібною тепловою потужністю. Для цього проводяться відповідні розрахунки, виходячи з площі приміщення, яку необхідно помножити на 0.1 кВт.


Після проведених розрахунків та вибору потужності зазвичай визначаються з вибором місця для встановлення приладу. Так, щоб інфрачервоні промені спромоглися охопити максимальний обсяг території, призначеної для обігріву. Якісна установка інфрачервоних обігрівачів різного типу проводиться відповідно до деяких рекомендацій та вимог

Для початку розберемося з питанням – як правильно встановити інфрачервоний обігрівач стельового типу?

У більш просторих приміщеннях після визначення висоти стель, загальної площі та необхідної кількості тепла краще вибрати кілька обігрівачів середньої та не високої потужності. Не варто встановлювати, наприклад, над диваном, один потужний обігрівач, оскільки інтенсивне випромінювання викликає дискомфорт у людини, яка перебуватиме в цій зоні.



При настінному монтажі довгохвильових приладів не варто підвішувати їх надто низько, особливо якщо в будинку є маленькі діти. Будь-який тип обігрівачів фахівці радять монтувати в горизонтальному положенні, щоб уникнути виходу з ладу (це не стосується підлогових). З вище представленої інформації стає відомо, як вибрати УФО або опалювальний прилад будь-якого іншого бренду.

Інфрачервоний обігрівач плюси та мінуси

Серед основних переваг сучасних ІЧ обігрівачів варто відзначити такі:

  1. Висока продуктивність 82%, тепло вже за 30 секунд;
  2. Використання у відкритих приміщеннях, на вулиці, терасі, альтанці, місцях з великими втратами тепла;
  3. Ефективне використання у приміщеннях з високими стелями;
  4. Економічність, в першу чергу обігріває вас та предмети, не витрачає тепло в холосту;
  5. Не спалює кисень, не підіймає пил, використовують у медицині;
  6. Простота монтажу (підлогові обігрівачі не потребують встановлення);
  7. Привабливий дизайн, компактні габарити та легка вага;
  8. Лише якісні матеріали.

Деякі типи нагрівальних елементів мають різну продуктивність - меншу чи більшу. Інфрачервоні обігрівачі тривалий час нагрівають весь простір навколо, а також швидко охолонуть при вимкненні електроживлення. Крім цього промені якісно прогрівають лише ті поверхні, на які безпосередньо потрапляють. Для якісного прогріву великого простору доводиться використовувати не один обігрівач.

Якщо інфрачервоне випромінювання перевищує показник - 350 Вт/м2, воно здатне нашкодити людському організму аж до появи опіків. Вартість ІЧ обігрівачів дещо вища ніж звичайні конвектори й тепловентилятори. Але за бажання завжди можна підібрати оптимальний варіант.

 
 
Залишити відгук  ↓
 
Ще ніхто не залишив відгуків.